Antropocæn

Mennesket er et fantastisk tilpasningsdygtigt biologisk væsen. Vi kan indrette os efter forhold overalt på jorden. Spørgsmålet er om det også går den anden vej. Er Jorden i færd med en ‘tilpasning’ forårsaget af menneskelig påvirkning?
Ikke blot har mennesket påvirket hvordan klimaet på jorden udvikler sig, hele klodens geologi er tilsyneladende påvirket af mennesker i en sådan grad, at eksekutivkomiteen International Commission on Stratigraphy (ICS) seriøst overvejer at ændre navnet for den nuværende geologiske tidsperiode til Antropocæn: Menneskets tid.

TEDxCanberra – Will Steffen – The Anthropocene

Executive Director of the Australian National University’s Climate Change Institute, Professor Will Steffen, takes us on a journey through the science measuring humanity’s effect on the planet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *